Middagstipset: Lasagne på nytt sätt

Lasagne brukar gå hem hos oss, även hos de med starkast åsikter om maten (barnen). Testa att byta ut pastaplattorna mot squash - supergott!

Grön favorit. Lasagne utan pasta - prova med squash!

Grön favorit. Lasagne utan pasta - prova med squash!

Foto: Linda Kask

Recept2016-04-22 13:00

MIDDAG

4 portioner

Sätt ugnen på 225 grader

1,5 squash

Färs:

600 g sojafärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

10 soltorkade tomater

1 förpackning krossade tomater

2 tsk torkad oregano

salt, peppar

olivolja till stekning

1/2 msk flytande honung

maizenaredning

vatten

Sås:

3 dl mellangrädde, eller vegetabilisk grädde, exempelvis havregrädde

200 g riven ost, alternativt fetaost eller vegansk ost

Hyvla squashen tunt med osthyvel, till "lasagneplattor". Hacka lök, vitlök och soltorkade tomater. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn lök och vitlök en liten stund. Tillsätt sojafärsen och låt den steka med. Salta och peppra. Slå på tomaterna och blanda väl. Tillsätt soltorkade tomater och krydda. Tillsätt honungen. Red av med lite maizena och tillsätt vatten till färssåsen har en lagom konsistens. Bottna en ugnsform med färs. Lägg ett lager squashplattor på. Häll över lite av grädden och strö över ett tunt lager ost. Lägg på ett lager färs och sedan ett lager squash. Fortsätt varva och spara färs till det översta lagret. Toppa med ost. Gratinera i ugnen i 30 minuter, eller tills squashen är mjuk men fortfarande spänstig när du känner med en gaffel. Innan servering, hacka över lite färsk persilja. Servera med en god sallad.

Smaklig måltid och trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!