Sommarteatern på Gültzauudden som ni inte vill missa

Årets sommarteater med Lule Stassteater är igång på Gültzauudden. Ni vill inte missa den!

Charlotte Lindmark spelar drottningen Hjärter dam och Fedelia M. Nesi spelar Alice i sommarteatern på Gültzauudden.

Charlotte Lindmark spelar drottningen Hjärter dam och Fedelia M. Nesi spelar Alice i sommarteatern på Gültzauudden.

Foto: Ulrika Vallgårda

Recension2022-06-22 05:00
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Teater

Alice på Gültzauudden 21 juni klockan 12.30

Manus: Rasmus Lindberg
Regi: Annika Forslund Rimbléus
Medverkande: Fedelia M. Nesi, Charlotte Lindmark, Elias Wahldén, Mats Pontén, Helmi Burman, Julia Österberg, Frida Olofsson Marklund, Hannah Booth och Agnes Persson.
 

När manusförfattaren Rasmus Lindberg har skrivit Lule Stassteaters sommarpjäs "Alice på Gültzauudden" har han inspirerats av Lewis Carrolls kända barnbok "Alice i Underlandet". Den är uppbyggd som en "vandringspjäs", där publiken får följa med rollkaraktärerna på en runda i skogen på Gültzauudden. En genialisk idé. Man har inte tråkigt en sekund under detta kärnfulla, halvtimmeslånga, interaktiva drama med mycket humor och värme och i slutändan är det barnen i publiken som tillsammans med Alice är hjältarna.

Något av de mindre barnen tycker att det blir lite väl spännande när Hjärter dam, lysande gestaltad av Charlotte Lindmark, träder in i skogsdungen och vill halshugga Hattmakaren. Medelst kottkastning av barnen, påhejade av Alice, förhindras detta dåd.

Det kan vara lite svårt att hänga med i alla turer, men det är inte viktigt, man förstår huvudpoängen. Här vinner det goda. Och i den kanske ännu viktigare ramberättelsen bestämmer sig Alices mamma för att sluta stressa och ta sig tid med sin dotter, spela spel och äta korvmackor. 

I mer framträdande roller ser vi också Fedelia M.Nesi som med stor charm gestlatar Alice och rutinerade Mats Pontén som hattmakaren. De ihop med Charlotte Lindmark ger föreställningen stadga. Feriejobbare och studenter från teaterhögskolan hjälper till att bilda den fina mixen av sagofigurer.