1 kg benfri lammstek
1 kruka färsk rosmarin
1 kruka färsk timjan, eller 3 tsk torkad
salt
svartpeppar
10 vitlöksklyftor
Skär bort eventuella kötthinnor, men låt en del av fettet vara kvar på steken. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem med bredsidan på kniven mot skärbrädan. Skär små snitt i steken och peta in vitlöksklyftor. Gnid in köttet runt om med salt och peppar. Förstek gärna köttet i smör i en stekgryta för att få fin färg. Lägg köttet i en ugnsform. Bind ihop med steksnöre och stick fast kvistar av örter runt om. OM du använder torkad timjan, gnid in den i köttet tillsammans med salt och svartpeppar. Stick i en köttermometer och tillaga på 125 grader i ugnen, tills lammet har nått ungefär 60 grader, det är då rosa inuti. Servera med en god potatissallad, eller potatisgratäng med getost. Ugnbakade tomater är gott till. Låt köttet vila i 20 minuter innan du skär upp det.
Smaklig måltid!