Påskmat: Fixa snygga silltapas

Gör tapas av en typiskt svensk mattradition, nämligen sill. Här har vi gjort en krämig röra med matjessill.

Foto: Claudio Bresciani / TT

PÅSKMAT2016-03-24 11:00

10 tapas

5 skivor kavring eller annat mörkt bröd

Matjesröra:

1 burk matjessill

3 hårdkokta ägg

2 dl crème fraîche

2 msk dijonsenap

1 msk flytande honung

1/2 rödlök

1 kruka färsk dill

svartpeppar

Koka äggen, låt kallna och skala dem. Hacka äggen i små bitar. Hacka matjesfiléerna i små bitar och finhacka rödlöken. Blanda ned allt i en skål. Blanda i crème fraîche och tillsätt senap. Hacka dillen och blanda ned den, peppra och tillsätt honungen. Ställ kallt. Skär brödet diagonalt på mitten. Lägg upp matjesröra på varje skiva och garnera med en dillkvist. Servera som entrérätt eller som en del av en påskbuffé!

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!