Mando Diao och Movits ställer in konsert med kort varsel

Med tre veckor kvar till sommarens stora musikfest i Haparanda fick biljettinnehavarna ett dråpslag i mejlkorgen. Konserten med Mando Diao och Movits är inställd.

Mando Diao skulle vara kvällens huvudakt på Strandplan i Haparanda, men musikfesten ställs in med kort varsel.

Mando Diao skulle vara kvällens huvudakt på Strandplan i Haparanda, men musikfesten ställs in med kort varsel.

Foto: Pressbild

Nöje2024-06-20 06:00

Lördag den 6 juli skulle bli den stora musikkvällen i Haparanda då ett av landets största rockband, Mando Diao, skulle hedra sina rötter genom att genomföra en exklusiv på Strandplan tillsammans med Luleåbandet Movits. Men med tre veckor kvar till konserten ställdes arrangemanget in.

Under rubriken "Viktig information!" har biljettinnehavare till konserten fått mejl av Live nation med tråkiga besked.

"Vi är ledsna att med kort varsel behöva meddela att konserten med Mando Diao tillsammans med Movits! på Strandplan i Haparanda den 6 juli tyvärr kommer att ställas in, detta på grund av logistiska skäl. Alla biljetter kommer återlösas automatiskt", skrev arrangören i mejlet.

undefined
Luleågruppen Movits skulle också uppträda i Haparanda den 6 juli. Men varken de eller Mando Diao har gått ut med någon information kring evenemanget.

Varken Mando Diao eller Movits har själva gått ut med någon information kring arrangemanget, men på bandets hemsida är stoppet i Haparanda bortplockat från turnéplanen.

Bandets trummis, Patrik "Patso" Heikinpieti, har rötter från Risudden och var, tillsammans med gitarristen Håkan Sörle (med rötter i Haparanda), anledningen till att konserten skulle genomföras just i Haparanda.

Heikinpieti bekräftar att konserten inte kommer bli av men har ingen närmare information om varför arrangörerna ställer in.

– Jag tycker att det är himla trist, jag hade sett fram emot det och hoppas att vi kan genomföra det vid ett senare tillfälle i stället, säger han.

Arrangören Live nation går inte in på vilka problem som har uppstått.

"Konserten har ställts in på grund av logistiska skäl. Både vi och bandet hoppas på att kunna släppa en konsert i området inom kort", skriver Lisa Sandberg på Live nation i en kommentar.

undefined
Patrik Heikinpieti, trummis i Mando Diao, är besviken över att inte få uppträda på hemmaplan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!