Luleåmusikerna tar taktpinnen i "På spåret"

"På spårets" trogna husband Augustifamiljen har tackat för sig – då tar Luleåmusikerna över taktpinnen i vinter.

Vaz, Mando Diao, Lada Egolaeva och Amason

Vaz, Mando Diao, Lada Egolaeva och Amason

Foto: Jenny Vaz och Cecilia Vaz, Viktor Flumé/Garage, Albert Sten och Tobias Centerwall

Musik2019-09-24 08:54

"På spåret" har premiär den 6 december och då saknas, för första gången på länge, husbandet Augustifamiljen som musikaliskt inslag. I stället ersätts de av fyra nya husband – Lada Egolaeva & Svenska Grammofonstudion, Vaz, Mando Diao och Amason. 

23-åriga Lada Egolaeva är välkänd för många norrbottningar, då hon utbildat sig på Musikhögskolan i Piteå och engagerade sig som ledare på Popkollo. Egolaeva, som föddes i ryska Umba, har spelat piano från fem års ålder och jobbar numera på Göteborgs stadsteater och är kapellmästare för Svenska Grammonfonstudion under säsongens inledande avsnitt.

Därefter lämnar hon över taktpinnen till fler norrbottningar. Mando Diao, med Luleåtrummisen Patrik Heikinpieti, och Amason, med Luleåbördiga Nils Törnqvist bakom trummorna, agerar förband under tre respektive fyra omgångar.
– Det känns som en genial idé att ersätta den svåröverträffade Augustifamiljen med dessa fyra så olika konstellationer. Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på, säger programledare Kristian Luuk i ett pressmeddelande från SVT.

Luleåbördige Nils Törnqvist (till höger) spelar med Amason.
Luleåbördige Nils Törnqvist (till höger) spelar med Amason.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!