Musikern sänker garden och får hjälp av känd tatuerare

Fightern hoppas på en hit genom att sänka garden – Luleåmusikern Villiam Lindholm är nästa BD-talang att släppa debutsingel.

Villiam Lindholm från Luleå släpper debutsingeln "Close" under fredagen. En poppig dänga med doft av Justin Bieber. "Jag tror att den här låten har bra potential", säger han.

Villiam Lindholm från Luleå släpper debutsingeln "Close" under fredagen. En poppig dänga med doft av Justin Bieber. "Jag tror att den här låten har bra potential", säger han.

Foto: Martin Åhlin

Musik2021-07-02 08:50

Nadja Holm vann "Idol" och Sunny Björkén tog hem den lokala deltävlingen i P4 Nästa. När det är dags för nästa deltagare i BD talent-projektet är ribban högt uppsatt.

Under fredagen släpper Luleåartisten Villiam Lindholm debutsingeln "Close".

– Jag tror att den här låten har bra potential, men jag strävar inte efter kändisskap eller pengar. Jag vill ha roligt på vägen och om det leder till något bra är det bara ett plus i kanten, vi får se vad som händer. Jag tycker att det ska bli skitroligt att släppa det här och försöker ha en ganska sund inställning till det hela, säger 22-åringen.

undefined
Efter flera år som thaiboxare har Villiam Lindholm fått mod och kondition som han tror hjälper honom som musiker.

"Close" är en kärlekslåt som handlar om att visa sin rätta sida och släppa garden, passade med tanke på att Villiam Lindholm länge varit aktiv thaiboxare och leder träningar på Northpaw i Luleå.

Har du nytta av dina erfarenheter i musiken?

– Det tror jag, modet hjälper mig och konditionsträningen hjälper sången. Jag kan rekommendera musiker att börja med thaiboxning (skratt).

Låten är skriven tillsammans med Gustav Afshai och Rebecka Digervall och omslaget är designat tillsammans med erkända tatueraren Felix “den lycklige” Paulin.

– Det är en vän till mig som är delägare och var med och startade Salong betong, tatueringsstudion i Högdalen. Jag har känt honom ett tag och vet att han kommer med bra idéer så jag förlitade mig på honom och frågade om han kunde ställa upp. Det var jävligt roligt att bolla idéer med honom och vi fick fram något konstnärligt.

undefined
Omslagsbilden till Villiam Lindholms singel har han fått hjälp med att skapa av tatueraren från tv-tatueraren Felix Paulin.
Villiam Lindholm om:

... att släppa debuten:

– Det känns inte så nervöst, jag är ganska obrydd i om folk kommer tycka om det eller inte. Det känns bara roligt att släppa något – om den får två spelningar eller en miljon spelningar är ganska oväsentligt för mig. Många blir förvånade när jag inte är nervös överhuvudtaget.

... valet av singel:

– Jag tycker om popmusik, jag tycker om country och rap, men det är lite strategi att släppa den här. Det är ändå musik som jag gillar, lite pop och r'n'b. Jag trivs i den genren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!