Idol: Dramatik när Kim Lilja gick vidare

Kim Lilja fick kritik för sättet att tolka Lenny Kravitz – och höll sig kvar med minsta marginal.

Musik 11 oktober 2019 22:49

Den tredje fredagsfinalen av "Idol" höjde förväntningarna rejält. På sociala medier hade tittarna får vara med och tycka till om vilka som är världens bästa låtar och några av bidragen valdes ut som "Idol"-deltagarnas sångnummer.

Luleåbon Kim Lilja fick ännu en rockig dänga då Lenny Kravitz ”Are you gonna go my way” framfördes, veckorna efter att han tolkat Foo Fighters och White Stripes. Och juryn tyckte att Lilja hade svårare att hantera den lugnare stilen.

– Du är mer en hårdrocksångare som har en speciell genre och det här är mer soulrock, där ska man ligga lite bakom beatet. Men vilken energi du har – jag tycker det är bra, sa Anders Bagge.

Han fick medhåll av övriga jurymedlemmar, men Kishti Tomita och Nikki Amini hade mycket gott att säga om Luleåbon också. 

– I verserna är det för att det är soul som det släpar lite efter, men i refrängen – jäklar i min lilla låda, där satte du spettet riktigt ordentligt, sa Tomita.

Nikki Amini:

– Något som är viktigt att poängtera i kväll är Kims självförtroende, du bara tog över och lyfte hela studion. Visst är du cool som en katt, riktigt snygg.

Kim Lilja själv såg ut att vara nöjd med sin insats efter att ha fått stort jubel av publiken.

– Det är ju speciellt att sjunga soul, all respekt till soulsångare men som sagt ... powersångare kanske, sa han.

När tv-tittarnas röster hade räknats fick Kim Lilja stå bredvid Ellie Lilja som en av två med minst röster i tävlingen. Med minsta marginal fick han stanna kvar till nästa fredag då Ellie Lilja tvingades lämna.

 

 

De är kvar i tävlingen

Tusse Chiza

Nathalie Ulinder

Dao Di Ponziano Molander

Freddie Liljegren

Astrid Risberg

Christoffer Hamberg

Kim Lilja

Madelief Termaten

Gottfrid Krantz

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa