David Guetta: Inte stressad över rÀkningar

Att vakna i samma sĂ€ng varje morgon har gjort David Guetta mer kreativ Ă€n nĂ„gonsin. Nu slĂ€pper han singeln "Let's love" tillsammans med Sia – och vill skapa hopp i en virusdrabbad vĂ€rld.

David Guetta slÀpper singeln "Let's love" tillsammans med Sia. Arkivbild.

David Guetta slÀpper singeln "Let's love" tillsammans med Sia. Arkivbild.

Foto: Vianney Le Caer

Musik2020-09-12 07:50

David Guetta och Sia har flera samarbeten bakom sig, inte minst supersuccén "Titanium" frÄn 2011 som har strömmats över 800 miljoner gÄnger bara pÄ Spotify. Under karantÀnen började den franska dj:n skapa musik ihop med den australiska popstjÀrnan igen.

– De flesta kĂ€nda artisterna Ă€r otroliga sĂ„ngare, men inte nödvĂ€ndigtvis bra lĂ„tskrivare. Sia Ă€r bĂ„de en fantastisk sĂ„ngerska och enligt mig en av de bĂ€sta lĂ„tskrivarna i vĂ€rlden. Det Ă€r en hĂ€rlig kĂ€nsla som producent att skapa ihop med personen som ska sjunga lĂ„ten till slut, sĂ€ger han till TT.

80-talsinspirerad

LÄten har ett tydligt budskap: hopp och kÀrlek.

– NĂ€r jag skulle producera den försökte jag tĂ€nka "Vilken har varit den allra gladaste tidsperioden i musikhistorien?". Det Ă€r definitivt 80-talet, sĂ€ger David Guetta.

– Jag kĂ€nde verkligen att det Ă€r sĂ„ mycket negativitet i vĂ€rlden nu, lĂ€nder och grupper anklagar varandra. Jag kĂ€nde "okej, vi gör en glad lĂ„t som fĂ„r mĂ€nniskor att mĂ„ bra".

De senaste mĂ„naderna har David Guetta tillbringat mycket tid hemma, isolerad frĂ„n omvĂ€rlden. Han menar att det inte Ă€r nĂ„gon risk att han sjĂ€lv ska drabbas av covid-19 – "jag har ju bara varit hemma och gjort musik!", utropar han.

"Är pĂ„verkad"

Samtidigt trycker stjÀrnan pÄ att han befinner sig i en privilegierad position, och han har sjÀlv gjort flera liveströmmade vÀlgörenhetskonserter för att hjÀlpa till.

– Jag Ă€r inte stressad över hur jag ska betala mina rĂ€kningar nĂ€sta mĂ„nad, men om jag inte jobbar 2021 kommer jag nog att bli stressad. Jag ska inte ljuga, det har varit ganska hĂ€rligt att inte ta ett flyg varje morgon, att vakna upp i samma sĂ€ng och att fĂ„ tillbringa mer tid med min familj. Det har varit en av de mest kreativa stunderna i mitt liv rent musikaliskt. Jag har verkligen haft tid att experimentera med mitt sound, sĂ€ger han.

TT: Hur tror du att singeln tas emot, nu nÀr mÀnniskor inte kan samlas och dansa till den?

– Den Ă€r mer av en radiolĂ„t, sĂ„ det kommer inte att pĂ„verka sĂ„ mycket. Men jag har ett annat projekt som heter "Future rave" tillsammans med min vĂ€n Morten, och det Ă€r helt elektroniskt, sĂ„ ja, jag Ă€r pĂ„verkad, sĂ€ger han.

Fakta: David Guetta

David Guetta Àr född 1967 i Paris.

Han Àr dj, lÄtskrivare och producent och fick sitt stora internationella genombrott 2009 med albumet "One love", som innehÄll lÄtar som "When love takes over"; "Gettin' over you", "Sexy bitch" och "Memories".

2011 kom plattan "Nothing but the beat", med lÄtar som "Where them girls at", "Little bad girl", och "Titanium".

Nu Àr han aktuell med lÄten "Let's love".

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om