4 portioner
500 g äggnudlar
1 kg räkor
5 salladslökar
2 vitlöksklyftor
10 champinjoner, färska
1 röd paprika
1 röd chili
4 ägg
1 lime, saften
1 msk honung
2 msk tamarisoja (eller vanlig soja)
1 kruka koriander
salt, peppar
olja till stekning
Skala räkorna (eller använd färdigskalade). Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med en minut. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Hacka vitlök, chili och salladslök. Strimla paprikan och skiva svampen. Hetta upp olja i en wokpanna eller i en stekpanna med höga kanter. Fräs grönsakerna hastigt, de ska inte bli helt mjuka. Tillsätt soja och honung. Slå i äggen och rör med trägaffel tills du får en grynig massa. Hacka koriandern, tillsätt juicen av pressad lime. Tillsätt räkorna och blanda i nudlarna. Strö över koriander. Servera gärna med en sötsur chilisås och en extra limeklyfta till var och en. Toppa också gärna med jordnötter, cashewnötter eller sesamfrön.
Smaklig måltid!