Wokade nudlar med räkor och svamp

Mat med inspiration av det asiatiska köket är sådant jag älskar att laga. Den här rätten går hyfsat snabbt och är godare än det mesta.

Wokat och klart. Hyfsat snabbt och mycket gott!

Wokat och klart. Hyfsat snabbt och mycket gott!

Foto: Matthew Mead

MIDDAG2016-04-04 13:00

4 portioner

500 g äggnudlar

1 kg räkor

5 salladslökar

2 vitlöksklyftor

10 champinjoner, färska

1 röd paprika

1 röd chili

4 ägg

1 lime, saften

1 msk honung

2 msk tamarisoja (eller vanlig soja)

1 kruka koriander

salt, peppar

olja till stekning

Skala räkorna (eller använd färdigskalade). Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med en minut. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Hacka vitlök, chili och salladslök. Strimla paprikan och skiva svampen. Hetta upp olja i en wokpanna eller i en stekpanna med höga kanter. Fräs grönsakerna hastigt, de ska inte bli helt mjuka. Tillsätt soja och honung. Slå i äggen och rör med trägaffel tills du får en grynig massa. Hacka koriandern, tillsätt juicen av pressad lime. Tillsätt räkorna och blanda i nudlarna. Strö över koriander. Servera gärna med en sötsur chilisås och en extra limeklyfta till var och en. Toppa också gärna med jordnötter, cashewnötter eller sesamfrön.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!