Middagstipset: Teriyakilax

Med färdig teriyakisås på flaska blir det här rena snabbmaten. Perfekt när tidsbrist råder.

Fräsch firre. Lax med smak ur det japanska köket.

Fräsch firre. Lax med smak ur det japanska köket.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

MIDDAG2016-04-06 13:00

500 g laxfilé

2 dl teriyakisås

2 dl sojabönor (frysta)

1 msk sesamfrö

5 salladslökar

1 vitlöksklyfta

2 morötter

10 champinjoner

1 rejäl klyfta salladskål

1 msk rapsolja

2 tsk asiatisk fisksås

sesamfrö

Värm ugnen till 225 grader. Lägg laxen i en ugnsform och skeda över hälften av teriyakisåsen. Skölj, skiva eller strimla grönsakerna ganska fint. Ställ laxen i ugnen 5-10 minuter. Under tiden, woka grönsakerna i olja. Tillsätt bönorna och stänk över lite fisksås. Tag ut laxen och strö på sesamfrö. Servera med resterande teriyakisås, ris eller nudlar. Strö över sesamfrö vid servering.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!