Det finns många varianter av denna klassiska sallad, som ofta finns med på bordet när det serveras libanesiska meze, smårätter. Den brukar göras med bulgur, som är ett slags matvete, men blir också mycket god och lite annorlunda med finhackad blomkål.
4-6 portioner
1 blomkålshuvud
4 mogna stora tomater
1 gurka
4 salladslökar
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk persilja
1 citron
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk örtsalt
svartpeppar
1 msk flytande honung
Hacka blomkålen mycket fint eller kör den i matberedare. Det ska bli som ett "ris". Hacka tomater och gurka, jag tycker att det ska vara ganska finhackat. Strimla salladslöken. Blanda allt i en stor skål, eller på ett uppläggningsfat. Hacka persilja och mynta och blanda ned. Pressa citronen och blanda med olivolja i en skål. Tillsätt örtsalt, svartpeppar, honung och en fint riven vitlöksklyfta. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Servera med valfritt tillbehör, salladen är utmärkt till allt grillat!
Smaklig måltid och trevlig helg!