Middagstipset: Spaghetti Bolognese

Tomt på matlagningsidéer och brist på energi att få ihop veckans middagar? Ett bra tips är att laga riktiga storkok under helgerna. Köttfärssås kan varieras på många sätt, när du tröttnat på klassikern med spaghetti gör du en chili med blandade bönor. Eller varför inte en matig paj?

Räcker länge. Gör en rejäl laddning köttfärssås när du är igång. Blir perfekt pizzafyllning, till exempel.

Räcker länge. Gör en rejäl laddning köttfärssås när du är igång. Blir perfekt pizzafyllning, till exempel.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-05-23 13:00

6-8 portioner

1 kg nötfärs (den som vill ha vegetarisk väljer quorn- eller sojafärs

1 gul lök

2 stora vitlöksklyftor

1/2 röd chili

1 förpackning krossade tomater

2 stora morötter

10 soltorkade tomater i olja

2 tsk torkad oregano

2 tsk spiskummin

salt, peppar

1 msk flytande honung

1 msk soja

lite vetemjöl

3 dl mellangrädde

vatten

1 knippe färsk persilja

1 kruka färsk basilika

Hacka lök, vitlök och chili. Kärna ur den innan om du inte vill ha för stark sås. Bryn allt hastigt i lite olja i en kastrull. Ställ åt sidan. Stek färsen i smör i omgångar och lyft över i en större gryta. Tillsätt tomater. Salta, peppra och smula i oregano. Tillsätt spiskummin. Strö i vetemjölet och rör om. Slå på grädde, tillsätt soja och honung. Hacka soltorkade tomater och tillsätt dem. Låt puttra i 10 minuter. Späd med vatten om såsen känns för tjock. Hacka basilika och persilja och tillsätt på slutet.

Servera med spaghetti och nyriven parmesan. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!