6-8 portioner
1 kg nötfärs (den som vill ha vegetarisk väljer quorn- eller sojafärs
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 förpackning krossade tomater
2 stora morötter
10 soltorkade tomater i olja
2 tsk torkad oregano
2 tsk spiskummin
salt, peppar
1 msk flytande honung
1 msk soja
lite vetemjöl
3 dl mellangrädde
vatten
1 knippe färsk persilja
1 kruka färsk basilika
Hacka lök, vitlök och chili. Kärna ur den innan om du inte vill ha för stark sås. Bryn allt hastigt i lite olja i en kastrull. Ställ åt sidan. Stek färsen i smör i omgångar och lyft över i en större gryta. Tillsätt tomater. Salta, peppra och smula i oregano. Tillsätt spiskummin. Strö i vetemjölet och rör om. Slå på grädde, tillsätt soja och honung. Hacka soltorkade tomater och tillsätt dem. Låt puttra i 10 minuter. Späd med vatten om såsen känns för tjock. Hacka basilika och persilja och tillsätt på slutet.
Servera med spaghetti och nyriven parmesan. Smaklig måltid!