Middagstipset: Soppa med butternutpumpa

Den här soppan är både len och smakrik på samma gång. Kokosmjölk och ingefära ger en spännande asiatisk touch.

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2016-04-14 13:00

4 portioner

1 butternutpumpa

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

1 bit (2 cm) färsk ingefära

1 burk kokosmjölk

1 tärning grönsaksbuljong

4 salladslökar

1 kruka koriander

vatten

Skala pumpan och dela den i bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att pumpan täcks. Koka upp och låt sedan koka tills den blir mjuk. Hacka lök, vitlök, ingefära och chili och stek hastigt i lite olja. Blanda ned med pumpakoket. Smula i buljongtärning och mixa soppan slät. Ställ på spisen igen och rör i kokosmjölken. Värm upp soppan. Strimla salladslöken och strö över den. Hacka koriandern och tillsätt den. Smaka av med mer salt om det behövs och eventuellt lite svartpeppar.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!