Middagstipset: Matig omelett med getost

Omelett är perfekt när middagsuppslagen är få och kylskåpet ekar tomt. Rester är perfekta att ha i, tillsammans med en god ost.

Mättande. Matig omelett med getost.

Mättande. Matig omelett med getost.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

MIDDAG2016-04-12 13:00

4 portioner

8 ägg (gärna ekologiska)

8 msk vatten

salt, peppar

Fyllning:

1 hackad gul lök

1 ask körsbärstomater

1 påse bladspenat

200 g getost, chèvre

olja till stekning

Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Salta försiktigt eller hoppa över det helt, getosten ger också sälta. Hacka löken och klyv tomaterna på mitten. Bryn löken hastigt i olja i en stekpanna. Tillsätt spenat och tomater. Låt steka med en liten stund och slå i omelettsmeten. Fös ihop den från kanterna tills den börjar bli fast. Skiva getosten i skivor. Lägg på omeletten. Ställ in stekpannan i ugnen på 175 grader i 10 minuter så att omeletten tar ihop ordentligt och osten smälter något. Ta ett extra varv med svartpepparkvarnen innan servering.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!