Middagstipset: Laxlasagne med spenat

Färska lasagneplattor och gravad lax blir en riktigt snabbfixad middag. Färskosten gör lasagnen härligt krämig.

Färsk lasagne. Färska plattor går snabbt och blir supergott!

Färsk lasagne. Färska plattor går snabbt och blir supergott!

Foto:

Middag2017-02-13 00:00

4 portioner

500 g färska lasagneplattor

500 g gravad lax

250 g färskost, av philadeplhiatyp

1 citron, skalet och saften

1 påse bladspenat

4 salladslökar

2 vitlöksklyftor

3 dl färskriven parmesanost

svartpeppar, eventuellt salt

1 knippe färsk persilja

olja till formen

Skär laxen i små tärningar och strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken fint. Ringla lite olja i botten på en ugnsfast form och lägg några lasagneplattor i botten. Strö över ett lager med laxbitar, salladslök och bladspenat. Klicka över några skedar färskost och strö över citronskal. Peppra och strö över parmesan. Lägg på ett lager plattor till. Upprepa proceduren med fyllningen tills allt är slut. Pressa över lite citronsaft och avsluta med ett lager riven parmesan. Tillaga på 200 garder i cirka 20 minuter i ugnen. Hacka persiljan och strö över strax innan servering. Servera gärna med en grönsallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!