Middagstipset: Laxbiffar med grönsaksnudlar och tomatyoghurt

Låt vardagslaxen bli smakrika fiskbiffar. Servera med gröna tillbehör och en god yoghurtsås.

Foto:

MIDDAG2016-05-03 13:00

4 portioner

Biffar:

600 g laxfilé (ett tips är att ta vara på laxrenset, eftersom laxen ska hackas fint eller mixas)

1 ägg

1 urkärnad chilifrukt

1/2 gul lök

1 kruka koriander

1 lime, skalet

1 vitlöksklyfta

salt, peppar

1/2 dl svarta (eller ljusa) sesamfrön

Hacka laxen fint, till en grov färs. Hacka chilin och löken. Hacka koriandern. Riv limeskalet. Blanda alla ingredienser och rör i ägget. Smaka av med salt. Forma biffar med händerna och platta till dem ordentligt. De kan kännas lite lösa, men de håller ihop!

Grönaksnudlar:

1 squash

3 stora morötter

4 salladslökar

200 g sojabönor, frysta eller färska

2 tsk sesamolja

1/2 msk honung

2 msk tamarisoja

olja till stekning

Strimla morötter och squash till "nudlar" med hjälp av en spiralizer, eller med potatisskalare. Hacka salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna hastigt på hög värme. Tillsätt sesamolja, soja och honung

Tomatyoghurt:

3 mogna tomater

2 dl grekisk yoghurt

2 tsk spiskummin

1/2 msk honung

1 vitlöksklyfta

salt, peppar

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!