4 portioner
Biffar:
600 g laxfilé (ett tips är att ta vara på laxrenset, eftersom laxen ska hackas fint eller mixas)
1 ägg
1 urkärnad chilifrukt
1/2 gul lök
1 kruka koriander
1 lime, skalet
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
1/2 dl svarta (eller ljusa) sesamfrön
Hacka laxen fint, till en grov färs. Hacka chilin och löken. Hacka koriandern. Riv limeskalet. Blanda alla ingredienser och rör i ägget. Smaka av med salt. Forma biffar med händerna och platta till dem ordentligt. De kan kännas lite lösa, men de håller ihop!
Grönaksnudlar:
1 squash
3 stora morötter
4 salladslökar
200 g sojabönor, frysta eller färska
2 tsk sesamolja
1/2 msk honung
2 msk tamarisoja
olja till stekning
Strimla morötter och squash till "nudlar" med hjälp av en spiralizer, eller med potatisskalare. Hacka salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna hastigt på hög värme. Tillsätt sesamolja, soja och honung
Tomatyoghurt:
3 mogna tomater
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk spiskummin
1/2 msk honung
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
Smaklig måltid!