Middagstipset: Lax med grönsaksfräs och dillyoghurt

Lax med fräscha tillbehör. Krispiga grönsaker och en god sås gör vardagsfisken till en festmåltid.

Lax med fräscha tillbehör. Krispiga grönsaker och en god sås gör vardagsfisken till en festmåltid.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-04-20 13:00

Byt ut potatisen mot stekta grönsaker och en avokadohalva. Såsen sätter extra piff!

4 portioner

1 laxfilésida, 800 g cirka

smör

salt, peppar

Grönsaksfräs:

1 squash

1 gul lök

1 rejäl klyfta vitkål

2 morötter

2 msk soja, tamari eller liknande

2 tsk sesamolja

neutral olja till stekning

Yoghurtsås:

2 dl matlagningsyoghurt

1 knippe färsk dill

1 vitlöksklyfta

1 msk flytande honung

salt, svartpeppar

Salta och peppra laxsidan. Stek den i ugnen på 175 grader, det tar ungefär 20 minuter. Hacka squash och lök. Strimla vitkålen. Riv morötterna grovt. Stek i olja tills grönsakerna har mjuknat något. Tillsätt soja och sesamolja. Rör ihop såsen. Blanda yoghurt med en finriven vitlöksklyfta, hackad dill, honung, salt och svartpeppar. Servera laxen med grönsakerna och en halv avokado till varje portion. Toppa med dillyoghurt.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!