Byt ut potatisen mot stekta grönsaker och en avokadohalva. Såsen sätter extra piff!
4 portioner
1 laxfilésida, 800 g cirka
smör
salt, peppar
Grönsaksfräs:
1 squash
1 gul lök
1 rejäl klyfta vitkål
2 morötter
2 msk soja, tamari eller liknande
2 tsk sesamolja
neutral olja till stekning
Yoghurtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 knippe färsk dill
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
salt, svartpeppar
Salta och peppra laxsidan. Stek den i ugnen på 175 grader, det tar ungefär 20 minuter. Hacka squash och lök. Strimla vitkålen. Riv morötterna grovt. Stek i olja tills grönsakerna har mjuknat något. Tillsätt soja och sesamolja. Rör ihop såsen. Blanda yoghurt med en finriven vitlöksklyfta, hackad dill, honung, salt och svartpeppar. Servera laxen med grönsakerna och en halv avokado till varje portion. Toppa med dillyoghurt.
Smaklig måltid!