Middagstipset: Lammfärsbiffar med citron och persilja

De här lammfärsbiffarna får en fräsch smak av rivet citronskal och persilja. Servera med tzatziki!

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2016-04-29 13:00

4 portioner

600 g lammfärs

1/2 dl ströbröd

1 msk soja

1 dl mellangrädde

1 ägg

1 gul lök

1 citron, skal och saft

salt, peppar

Häll grädden i en glas- eller metallskål. Blanda ned ströbrödet och låt svälla. Tillsätt soja, salt och peppar. Bryn löken och blanda i den. Riv ned citronskalet och blanda i färsen. Tillsätt ägget och rör ihop. Forma biffar av smeten.

Tzatziki:

2 dl grekisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

1/2 gurka

2 tsk salt

1 msk honung

svartpeppar

Riv gurkan och pressa ur vätskan. Blanda med yoghurt och pressa i vitlöksklyftan. Salta och smaka av med honung och svartpeppar.

Stek biffarna i smör på medelhög värme tills de är genomstekta. Eller lägg dem på grillen! Servera med tzatziki, en sallad och kanske bulgur eller klyftpotatis.

Smaklig måltid och trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!