Middagstipset: Kycklingtortillas med guacamole

Kanske har du kycklingrester över? Eller några andra rester, för den delen. Strimlat nötkött fungerar lika bra, eller varför inte ett vegetariska alternativ som quorn?

Måndagsgott. Kycklingtortillas med kryddstarka tillbehör.

Måndagsgott. Kycklingtortillas med kryddstarka tillbehör.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-03-21 13:00

Välj ett eller flera tillbehör!

4 portioner

600 g kycklingfilé

1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

1 halv gul lök

2 msk soja

salt, peppar

spiskummin

olja till stekning

Strimla kycklingfiléerna, skär paprikan i bitar. Hacka lök och vitlök. Bryn kycklingen i stekpanna, i omgångar så det inte blir för mycket vätska. Bryn lök och paprika och blanda samman allt. Krydda och smaka av med salt och peppar.

Guacamole:

2 avokado, mogna

1 vitlöksklyfta

1 mogen tomat

1/2 chilifrukt

1 lime, saften

salt

1 dl matlagningsyoghurt

1/2 kruka koriander

Mosa avokadon. Riv vitlöken på fint rivjärn. Tärna tomaten och hacka chilifrukten. Blanda alla ingredienser, hacka koriandern och rör i. Låt gärna stå en stund innan servering.

Tomatsalsa med bönor:

3 mogna tomater

2 dl sojabönor (frysta)

1/2 gul lök

1 dl chilisås

1/2 röd chilifrukt

1 msk honung

1/2 kruka koriander

salt

Hacka tomater och lök. Hacka chilifrukten. Blanda allt i en skål. Blanda i tinade bönor (går bra att snabbtina i varmt vatten). Blanda i chilisås och honung. Rör om. Låt stå en stund innan servering.

Lägg upp kyckling, guacamole och tomatsalsa på tortilla bröd. Lägg gärna till ruccola, gurka och riven ost. Rulla ihop och njut!

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!