Välj ett eller flera tillbehör!
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 halv gul lök
2 msk soja
salt, peppar
spiskummin
olja till stekning
Strimla kycklingfiléerna, skär paprikan i bitar. Hacka lök och vitlök. Bryn kycklingen i stekpanna, i omgångar så det inte blir för mycket vätska. Bryn lök och paprika och blanda samman allt. Krydda och smaka av med salt och peppar.
Guacamole:
2 avokado, mogna
1 vitlöksklyfta
1 mogen tomat
1/2 chilifrukt
1 lime, saften
salt
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 kruka koriander
Mosa avokadon. Riv vitlöken på fint rivjärn. Tärna tomaten och hacka chilifrukten. Blanda alla ingredienser, hacka koriandern och rör i. Låt gärna stå en stund innan servering.
Tomatsalsa med bönor:
3 mogna tomater
2 dl sojabönor (frysta)
1/2 gul lök
1 dl chilisås
1/2 röd chilifrukt
1 msk honung
1/2 kruka koriander
salt
Hacka tomater och lök. Hacka chilifrukten. Blanda allt i en skål. Blanda i tinade bönor (går bra att snabbtina i varmt vatten). Blanda i chilisås och honung. Rör om. Låt stå en stund innan servering.
Lägg upp kyckling, guacamole och tomatsalsa på tortilla bröd. Lägg gärna till ruccola, gurka och riven ost. Rulla ihop och njut!
Smaklig måltid!