Middagstipset: Halloumiburgare med chiliketchup och mangosalsa

Finfin burgare. Halloumiburgare och chiliketchup, söt mangosalsa och kripiga bröd - mums!

Finfin burgare. Halloumiburgare och chiliketchup, söt mangosalsa och kripiga bröd - mums!

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-05-02 14:00

Halloumiburgare är ett supergott vegetariskt alternativ till hamburgaren. Servera med het ketchup och krispiga grönkålschips!

4 portioner

8 halloumiburgare, finns färdiga runda halloumiskivor att köpa

surdegsbröd eller grovt hamburgerbröd

1 rödlök

sallad

Chiliketchup:

4 stora tomater

1 chilifrukt

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk honung

2 msk balsamicovinäger

några droppar liquid smoke (rökessens på flaska)

1 dl hackad färsk persilja

salt

Tärna tomaterna grovt. Hacka lök, vitlök och chili. Ta ur kärnorna om du vill hålla styrkan nere lite. Hetta upp olja i en kastrull och låt ingredienserna koka ihop en stund. Tillsätt vinäger och honung. Koka tills tomaterna har blivit mosiga. Tillsätt honung, salt och liquid smoke. Tillsätt persiljan. mixa ketchupen slät med stavmixer.

Mangosalsa:

2 mogna mangofrukter

4 salladslökar

1 kruka koriander

1 pressad lime

flingsalt

Grönkålschips:

Sätt ugnen på 225 grader

Slit bitar av grönkål och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper

Ringla över olivolja och strö över flingsalt, eller använd en god grillkrydda

Rosta kålen i ugnen tills den blir lätt brun och krispig.

Tärna mangon och strimla salladslöken. Hacka koriandern. Blanda allt och pressa i lime. Smaka av med flingsalt.

Stek halloumiburgarna tills de får ett knaprigt och gyllenbrunt yttre. Stek bröden i lite olja en kort stund. Lägg upp burgarna på bröd, har du stora bröd kan du lägga två burgare på varje bröd. Toppa med mangosalsa och chiliketchup, rödlöksringar och sallad. Servera med grönkålschips.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!