Middagstipset. Grönsakspasta med mustig tomatsås

Pasta som i grönsaker? Varför inte? Eller kör på vanlig spaghetti, om du vill.

Grönt och gott! "Grönsakspasta" och tomatsås, lite annorlunda för oss pastafreaks.

Grönt och gott! "Grönsakspasta" och tomatsås, lite annorlunda för oss pastafreaks.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-05-17 13:00

Sås:

2 burkar krossade tomater

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1/2 aubergine

1 chilifrukt (inte den starkaste sorten)

1 citron, skalet och lite saft

1 msk honung

2 tsk torkad oregano

salt

1 kruka basilika

1 pkt fetaost

Tillsätt gärna oliver, kapris eller sardeller.

Hacka lök och vitlök. Hacka auberginen i små bitar

Kärna ur och hacka chilin. Stek allt mjuk i lite olivolja. Tillsätt tomaterna, 2 dl vatten och låt koka ihop. Salta och tillsätt oregano. Tillsätt citronskal, honung och eventuellt oliver, kapris eller sardeller. Koka upp.

Grönsaksspaghetti:

1 squash

4 stora morötter

Strimla med en spiralizer, eller använd potatisskalaren och gör tunna remsor. Vänd runt, ta i lite olja och salta lätt. Servera toppad med såsen, hackad basilika och smulad fetaost.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!