Sås:
2 burkar krossade tomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 aubergine
1 chilifrukt (inte den starkaste sorten)
1 citron, skalet och lite saft
1 msk honung
2 tsk torkad oregano
salt
1 kruka basilika
1 pkt fetaost
Tillsätt gärna oliver, kapris eller sardeller.
Hacka lök och vitlök. Hacka auberginen i små bitar
Kärna ur och hacka chilin. Stek allt mjuk i lite olivolja. Tillsätt tomaterna, 2 dl vatten och låt koka ihop. Salta och tillsätt oregano. Tillsätt citronskal, honung och eventuellt oliver, kapris eller sardeller. Koka upp.
Grönsaksspaghetti:
1 squash
4 stora morötter
Strimla med en spiralizer, eller använd potatisskalaren och gör tunna remsor. Vänd runt, ta i lite olja och salta lätt. Servera toppad med såsen, hackad basilika och smulad fetaost.
Smaklig måltid!