4 portioner
1,5 liter vatten
3 tärningar hönsbuljong
1 dl ris
300 g benfri kyckling
3 ägg
2 citroner + 2 msk kallt vatten
salt och peppar
Koka upp vattnet och smula i buljongtärningarna. Tillsätt riset och låt sjuda 10 minuter under lock. Skär kycklingen i centimeterstora bitar som läggs i kastrullen. Salta och peppra. Sjud ris och kyckling ytterligare 10 minuter under lock.
Knäck äggen i en bunke och vispa till skum, gärna med elvisp. Dela citronerna och pressa ut saften. Vispa samman ägg och citronsaft, samt ett par matskedar kallt vatten.
Dra soppkastrullen från värmen och ta av locket. Låt soppan ånga av någon minut. Ta ett par matskedar av buljongen och blanda med ägg- och citronvisp. Rör därefter ned ägg- och citronblandningen i soppan. Nu får inte soppan kokas mer för då kan den skära sig. Servera med ett gott bröd!
Smaklig måltid!