Middagstipset: Grekisk kycklingsoppa

Den här soppan, avgolemono, kommer från det grekiska köket. Testa och dröm dig bort till varmare breddgrader!

Kycklingsoppa. Värmer i gråvädret.

Kycklingsoppa. Värmer i gråvädret.

Foto: Matthew Mead

MIDDAG2016-04-26 13:20

4 portioner

1,5 liter vatten

3 tärningar hönsbuljong

1 dl ris

300 g benfri kyckling

3 ägg

2 citroner + 2 msk kallt vatten

salt och peppar

Koka upp vattnet och smula i buljongtärningarna. Tillsätt riset och låt sjuda 10 minuter under lock. Skär kycklingen i centimeterstora bitar som läggs i kastrullen. Salta och peppra. Sjud ris och kyckling ytterligare 10 minuter under lock.

Knäck äggen i en bunke och vispa till skum, gärna med elvisp. Dela citronerna och pressa ut saften. Vispa samman ägg och citronsaft, samt ett par matskedar kallt vatten.

Dra soppkastrullen från värmen och ta av locket. Låt soppan ånga av någon minut. Ta ett par matskedar av buljongen och blanda med ägg- och citronvisp. Rör därefter ned ägg- och citronblandningen i soppan. Nu får inte soppan kokas mer för då kan den skära sig. Servera med ett gott bröd!

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!