Middagstipset: Gratinerad färsfylld aubergine

Aubergine smakar inte så mycket i sig själv, men tar upp andra smaker perfekt. Testa den här fyllda varianten, som med fördel kan göras med vegetarisk färs.

Prova aubergine. Gratinerade auberginehalvor med smakrik färs och fetaost. Mums!

Prova aubergine. Gratinerade auberginehalvor med smakrik färs och fetaost. Mums!

Foto: JOHAN ENGMAN / TT

MIDDAG2016-04-05 13:00

4 portioner

2 auberginer

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 tsk spiskummin

1 msk honung

5 soltorkade tomater

1 bit (200 g) fetaost

salt, peppar

Skär auberginerna i halvor och gröp ur dem ungefär till hälften. Hacka inkråmet. Hacka lök och vitlök fint, stek tillsammans med auberginbitarna i lite olja. Ställ åt sidan. Bryn färsen och tillsätt lök- och aubergineblandningen. Tillsätt tomaterna, spiskummin och salta och peppra. Hacka soltorkade tomater och tillsätt dem. Ös upp färsblandningen på auberginehalvorna och smula fetaosten överst. Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med sallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!