Middagstipset: Gnocchi med tomatsås och pinjenötter

Gnocchi är en slags pasta som innehåller potatis. Mättande och gott - och gnocchi suger upp tomatsåsen perfekt!

Foto:

MIDDAG2016-06-07 13:00

4 portioner

500 g färsk gnocchi

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 dl svarta oliver

1/2 chilifrukt

2 burkar krossade tomater

1 msk flytande honung

1 citron, skalet

1 kruka färsk persilja

salt, peppar

riven parmesan

Hacka lök, vitlök och kärna ur chilin. Hacka fint. fräs allt mjukt i lite olivolja. Slå på tomaterna. Låt koka ihop, gärna minst 20 minuter. Riv citronskalet och tillsätt det. Tillsätt oliverna. Tillsätt honung och hacka persiljan. Blanda i den. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Vänd ned den i såsen. Servera med rejält med riven parmesanost. Toppa med pinjenötter som du rostat snabbt i torr stekpanna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!