Middagstipset: Färsk ravioli med tomat och citron

Nej, ravioli från grunden är inte särskilt snabbfixat. Men det finns genvägar som blir fantastiskt goda med fräscha tillbehör.

Fredagsmat. Färsk ravioli med goda tillbehör - rena lyxmaten!

Fredagsmat. Färsk ravioli med goda tillbehör - rena lyxmaten!

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-05-27 14:50

4 portioner

500 g färsk fylld ravioli, vegetarisk (spenatfyllning, ricotta, eller liknande)

1 ask körsbärstomater

1 liten gul lök

2 vitlöksklyftor

1 färsk chili

1 dl olivolja

salt, peppar

200 g parmesanost

1 kruka färsk basilika

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Hacka lök, vitlök och chili. Riv citronskalet. Blanda ned allt i stekpannan och stek tills löken blir mjuk. Tillsätt tomaterna och låt puttra med tills de mjuknar lite. Späd med resten av oljan. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ned den i tomatblandningen och tillsätt en liten klick smör. Riv över osten, och riv basilikabladen och strö över. Servera genast!

Smaklig måltid och trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!