Middagstipset: Caesarsallad med grillad kyckling

Caesarsallad innehåller egentligen inte kyckling, men det passar ju så bra till. Grilla själv, eller köp färdiggrillad.

Matig sallad. Caresarsallad är en klassiker, här en lite matigare variant med kyckling.

Matig sallad. Caresarsallad är en klassiker, här en lite matigare variant med kyckling.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-05-30 13:35

4 portioner

4 kycklingfiléer

200 g rökt sidfläsk

1 påse blandad sallad

1 litet huvud romansallad

3 salladslökar

4 brödskivor

1 vitlöksklyfta

smör till brödkrutongerna

svartpeppar

Dressing:

250 g parmesanost

5 sardellfiléer

1 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja

salt, peppar

Grilla eller stek kycklingen. Ställ åt sidan. Stek sidfläsket knaprigt i små tärningar. Tärna brödet och stek med en krossad vitlöksklyfta i en rejäl klick smör. Lägg upp sallad i bitar på ett stort fat, finhacka inte. Det får gärna vara lite grovt. Strimla salladslöken. Lägg kycklingen ovanpå. Blanda vatten, parmesan och vitlök med finhackade sardeller. Mixa till en slät sås. Tillsätt sedan oljan droppvis under vispning och vispa tills dressingen är slät och har tagit ihop. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ned dressingen i salladen. Toppa med krutonger och sidfläsk.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!