4 portioner
4 kycklingfiléer
200 g rökt sidfläsk
1 påse blandad sallad
1 litet huvud romansallad
3 salladslökar
4 brödskivor
1 vitlöksklyfta
smör till brödkrutongerna
svartpeppar
Dressing:
250 g parmesanost
5 sardellfiléer
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
salt, peppar
Grilla eller stek kycklingen. Ställ åt sidan. Stek sidfläsket knaprigt i små tärningar. Tärna brödet och stek med en krossad vitlöksklyfta i en rejäl klick smör. Lägg upp sallad i bitar på ett stort fat, finhacka inte. Det får gärna vara lite grovt. Strimla salladslöken. Lägg kycklingen ovanpå. Blanda vatten, parmesan och vitlök med finhackade sardeller. Mixa till en slät sås. Tillsätt sedan oljan droppvis under vispning och vispa tills dressingen är slät och har tagit ihop. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ned dressingen i salladen. Toppa med krutonger och sidfläsk.
Smaklig måltid!