Glöm trista vita bönor i tomatsås, som kanske var det som stod till buds när du var barn. Det här är en bönsallad som är både vacker och god.
4 portioner
1 burk kidneybönor (minst 200 g)
1 burk svarta bönor (200 g)
1 förpackning kikärtor
1 rödlök
1 påse ruccolasallad
Låt bönorna rinna av och skölj dem i durkslag. Blanda i en skål. Finhacka rödlöken och blanda ned den tillsammans med ruccolan.
Pesto:
1 kruka basilika
1 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
100 g parmesanost
1 dl olivolja
salt, peppar
Mosa nötterna i mortel. Riv vitlöken och osten. Hacka basilikan och blanda ihop. Späd peston med olivolja till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör i peston i bönblandningen.
Servera salladen med stek halloumi, grillad kyckling eller som tillbehör till hamburgare eller grillat kött.
Smaklig måltid!