Middagstipset: Bönsallad som passar till allt!

Sköna bönor. En god bönsallad är aldrig fel!

Sköna bönor. En god bönsallad är aldrig fel!

Foto: J.M. HIRSCH

MIDDAG2016-05-25 14:00

Glöm trista vita bönor i tomatsås, som kanske var det som stod till buds när du var barn. Det här är en bönsallad som är både vacker och god.

4 portioner

1 burk kidneybönor (minst 200 g)

1 burk svarta bönor (200 g)

1 förpackning kikärtor

1 rödlök

1 påse ruccolasallad

Låt bönorna rinna av och skölj dem i durkslag. Blanda i en skål. Finhacka rödlöken och blanda ned den tillsammans med ruccolan.

Pesto:

1 kruka basilika

1 dl pinjenötter

1 vitlöksklyfta

100 g parmesanost

1 dl olivolja

salt, peppar

Mosa nötterna i mortel. Riv vitlöken och osten. Hacka basilikan och blanda ihop. Späd peston med olivolja till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör i peston i bönblandningen.

Servera salladen med stek halloumi, grillad kyckling eller som tillbehör till hamburgare eller grillat kött.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!