Här har jag fyllt med grönsaker, men välj bland det du har hemma. Knaperstekt tofu, grillad kyckling, räkor eller stekt strimlad lövbiff är också gott.
4 portioner
2,5 dl standardmjölk
2 msk japansk soja
1 ägg
120 g rismjöl
2 salladslökar, tunt strimlade
olja till stekning
Vispa ägg, mjölk och soja i en skål. Tillsätt rismjölet eftersom och därefter strimlad salladslök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och häll i 0,5 dl av smeten. Vinka pannan åt olika håll så smeten rinner ut till en mindre pannkaka/plätta. Stek tills den fått fin färg på båda sidor. Grädda dock försiktigt så den inte blir för krispig, då blir den svår att rulla ihop. Upprepa tills all smet är slut, lägga över folie så att pannkakorna håller värmen.
Grönsaker:
2 stora morötter
1 stor paprika
12 champinjoner
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
salt
olja till stekning
Riv morötterna, eller använd en så kallad spiralizer. Strimla paprikan och skiva svampen. Strimla salladslöken och hacka vitlöksklyftorna fint.
Stek hastigt i het olja, grönsakerna ska fortfarande vara spänstiga.
Starksyrlig gurksallad:
1 gurka
1 färsk chili
1 gurka koriander
1 lime
salt
lite flytande honung
Finhacka gurka och chili. Hacka koriander. Blanda ihop och pressa i limen. Smaka av med salt och lite honung.
Topping:
Kokoschips, sesamfrön, cashewnötter och/eller jordnötter
Låt var och en fylla sin egen pannkaka. Börja med varma grönsaker, lägg på gurksallad och strö över topping. Vik ihop som ett tortillabröd, bit och njut!