Matkultur: Färgglad måndagsomelett

Omelett blir en utmärkt middag, med en god sallad som tillbehör. Den som vill ha den lite matigare tillsätter tärnad rökt skinka, eller små vita bönor.

Färg på bordet. Omelett med färgstark fyllning.

Färg på bordet. Omelett med färgstark fyllning.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-05-16 13:30

4 personer

6 ägg

6 msk vatten

1 gul lök

1 påse bladspenat

1 ask körbärstomater

1 kruka färsk persilja

hyvlad parmesanost, till servering

salt, peppar

olivolja till stekning

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och vatten. Salta och peppra. Hacka löken och dela tomaterna på mitten. Hetta upp olja i stekpanna och stek löken mjuk. Tillsätt spenat och tomater. Låt steka med en stund. Häl över äggsmeten. Fös ihop omeletten från kanterna tills den börjat stelna. Tänk på att inte ha för hög värme på spisen, då bränns den i botten. Låt den lagas klar i ugnen, använd därför en stekpanna som inte har plasthantag! Hacka persiljan och strö över. Hyvla på parmesan och servera med en grönsallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!