4 portioner
2 pkt bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ask körsbärstomater
1 påse bladspenat
lite vetemjöl eller maizenaredning
3 dl mellangrädde (byt ut hälften mot mjölk om du vill ha en magrare sås)
svartpeppar
1/2 kruka färsk basilika
valfri pasta
färskriven parmesanost
Skär baconet i små bitar. Stek i torr stekpanna. Hacka lök och vitlök och tillsätt med baconet. Stek tills det mjuknar. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i pannan. Ta i bladspenaten. Låt allt puttra en liten stund, tills det börjar komma lite vätska från tomaterna. Strö över lite vetemjöl. Slå på grädden och koka upp. Dra några varm med svartpepparkvarnen. Hacka basilikan och strö över. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera i djupa tallrika och toppa med parmesanost. En grönsallad passar bra till!
Smaklig måltid!