Systrarnas söta kokos- och apelsinflarn

Julens godsaker. Sista receptet från Systrarnas söta, kokos- och apelsinflarn.

Julens godsaker. Sista receptet från Systrarnas söta, kokos- och apelsinflarn.

Foto:

Matkultur2015-12-18 15:00

Videon är inte längre tillgänglig

40 flarn (20 kakor):

75 g smör

0,5 apelsin, rivet skal

1 st ägg

1,5 dl socker

3 dl kokosflingor

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tvätta apelsinerna. Riv av det gulröda på hela apelsinen. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Tillsätt kokosflingor, mjölet, bakpulver, rivet apelsinskal, juice från apelsin och det smälta fettet. Rör ihop till en smet.

Klicka ut klickar ca 1 tsk stora på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna fått fin färg, 6-8 minuter. Låt flarnen kallna på plåten.

Smörkräm smaksatt med choklad:

50 g mörk choklad (gärna 70 %)

125 g smör eller margarin

1 1/2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

Smält chokladen i mikrovågsugn. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.

Rör matfett, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan. Vänd ner chokladen under omrörning. Bred chokladkrämen på ett av flarnen, toppa med ett annat.

Lycka till!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!