Videon är inte längre tillgänglig
40 flarn (20 kakor):
75 g smör
0,5 apelsin, rivet skal
1 st ägg
1,5 dl socker
3 dl kokosflingor
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tvätta apelsinerna. Riv av det gulröda på hela apelsinen. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Tillsätt kokosflingor, mjölet, bakpulver, rivet apelsinskal, juice från apelsin och det smälta fettet. Rör ihop till en smet.
Klicka ut klickar ca 1 tsk stora på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna fått fin färg, 6-8 minuter. Låt flarnen kallna på plåten.
Smörkräm smaksatt med choklad:
50 g mörk choklad (gärna 70 %)
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Smält chokladen i mikrovågsugn. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.
Rör matfett, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan. Vänd ner chokladen under omrörning. Bred chokladkrämen på ett av flarnen, toppa med ett annat.
Lycka till!