Recept: Rysk pyttipanna

Foto:

Matkultur2015-12-16 08:00

4 portioner kokt ris

3–4 isterband

2 gula lökar, hackade

cirka 2 dl hackad saltgurka

cirka 2 dl hackade inlagda rödbetor

torkad timjan

svartpeppar

Till servering

stekta ägg

Gör så här:

Sprätta upp isterbanden och mosa sönder dem i stekpannan. Börja stekningen på relativt låg värme så att fettet i korvarna smälter ut.

Tillsätt löken och höj värmen. Stek så att löken får lite färg och "färsen" smular ordentligt.

Tillsätt det färdigkokta riset och krydda rejält med timjan.

Avsluta med att vända ned saltgurka och rödbetor och låt allt bli genomvarmt.

Smaka av med svartpeppar. ­Extra salt brukar inte behövas eftersom isterbanden är salta i sig.

Servera gärna med ett stekt ägg på varje portion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!