Recept: Köttfärsbiffar med rödbetor

Foto:

Matkultur2015-12-17 08:00

350 g nötfärs

1 vitlöksklyfta

150 g rödbetor

1 dl hackad persilja

1 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2,5 dl matlagningsgrädde

2 msk smör

1 tsk kinesisk soja

350 g zucchini

350 g haricots verts

1 burk kikärtor à 400 g

50 g fetaost

Gör så här:

Skala och hacka vitlöken.

Skala och grovriv rödbetorna.

Blanda färsen med vitlök, rödbetor, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl av grädden till en jämn smet.

Forma 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.

Häll resten av grädden och soja i pannan.

Låt koka någon minuter.

Skär zucchinin i skivor och dela på haricots verts, stek i resten av smöret och vänd ner kikärtorna.

Smula över osten.

Servera biffarna och såsen med de stekta grönsakerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!