Recept: Frukostkorv med stuvad grönkål

Foto:

Matkultur2015-12-18 08:00

900 g fast potatis

4 frukostkorvar

1 msk smör eller margarin

275 g strimlad grönkål

2 tsk majsstärkelse

2 dl mjölk

2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

2 dl crème fraiche (gärna senap/vittvin/schalottenlök)

salt och peppar

1/2 ask gräslök (à 20 g)

Gör så här:

Skala och koka potatisen.

Stek korven i hälften av matfettet i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.

Fräs grönkålen i resten av matfettet i en gryta.

Rör ut majsstärkelsen med mjölken. Blanda ner den, buljong och crème fraiche.

Koka sakta 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Hacka gräslöken och pressa potatisen.

Servera korven med gräslök, grönkål och pressad potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!