4 portioner
Renskav:
2 paket renskav, eller 600 g renstek
1 gul lök, finhackad
några champinjoner, kvartade
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1-2 msk kalvfond
1-1 1/2 msk soja
ca 5 krossade enbär
timjan
salt, vitpeppar och svartpeppar
Potatismos:
potatis
vispgrädde
mjölk
smör
salt/vitpeppar
Rårörda lingon:
lingon
strösocker
Stek renskaven. Tillsätt löken och champinjonerna, enbären, timjan, salt/peppar och fräs på ett par minuter.
Häll ner vispgrädde, mjölk och kalvfond. Låt koka ett par minuter och tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar och ev. red av om det behövs.
Koka önskad mängd potatis och under tiden kokar du snabbt upp lite vispgrädde och mjölk.
Häll av vattnet från potatisen, pressa den och blanda sedan ner grädden och mjölken tills du får en bra konsistens på moset.
Tillsätt en stor klick smör samt smaka av med salt och vitpeppar.
Lingonen häller man bara ner strösocker och rör om lite då och då. Tillsätt så mycket socker tills det smakar som du vill.
Sedan är det klart för servering! Smaklig måltid!