Middagstipset: Renskav med potatismos och rårörda lingon

Renskav och potatismos. Godare än det mesta.

Renskav och potatismos. Godare än det mesta.

Foto: Malin Sandman

Matkultur2015-12-18 13:00

4 portioner

Renskav:

2 paket renskav, eller 600 g renstek

1 gul lök, finhackad

några champinjoner, kvartade

4 dl vispgrädde

1 1/2 dl mjölk

1-2 msk kalvfond

1-1 1/2 msk soja

ca 5 krossade enbär

timjan

salt, vitpeppar och svartpeppar

Potatismos:

potatis

vispgrädde

mjölk

smör

salt/vitpeppar

Rårörda lingon:

lingon

strösocker

Stek renskaven. Tillsätt löken och champinjonerna, enbären, timjan, salt/peppar och fräs på ett par minuter.

Häll ner vispgrädde, mjölk och kalvfond. Låt koka ett par minuter och tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar och ev. red av om det behövs.

Koka önskad mängd potatis och under tiden kokar du snabbt upp lite vispgrädde och mjölk.

Häll av vattnet från potatisen, pressa den och blanda sedan ner grädden och mjölken tills du får en bra konsistens på moset.

Tillsätt en stor klick smör samt smaka av med salt och vitpeppar.

Lingonen häller man bara ner strösocker och rör om lite då och då. Tillsätt så mycket socker tills det smakar som du vill.

Sedan är det klart för servering! Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!