Middagstipset: Gnocchi med grönsaker och lufttorkad skinka

Snabbt och gott. Gnocchi med grönsaker och lufttorkad skinka - rena snabbmaten.

Snabbt och gott. Gnocchi med grönsaker och lufttorkad skinka - rena snabbmaten.

Foto:

Matkultur2015-12-17 13:00

4 portioner

1 pkt färsk gnocchi

1 röd paprika

1 rödlök

3 salladslökar

2 vitlöksklyftor

1 ask körsbärstomater

olivolja till stekning

salt

peppar

färska örter

parmesanost

Till servering: Lufttorkad italiensk skinka

Sätt på vattnet till gnocchin. Hacka lök, vitlök och strimla paprikan. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och låt steka någon minut. Dela tomaterna i halvor och tillsätt dem. Stek på medelhögvärme i några minuter tills tomaterna börjar bli lite mjuka. Strimla salladslöken och tillsätt den. Hacka örterna, salta och peppra. Ställ åt sidan. Koka gnocchin enlig anvisningarna på förpackningen. Vänd ned den i grönsaksblandningen. Lägg upp på tallrikar med lufttorkad skinka och toppa med riven parmesanost.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!