Torsdagsmiddagen – Burritos

I dag bjuds det på vegetariska burritos som middagstips, smaklig måltid.

Luleå2015-04-23 08:00

Ingredienser

8 stora tortillabröd

1 gul lök

300 g färska champinjoner

1 vitlöksklyfta

smör till stekning

1 dl vatten

1 påse tacokryddor

1 dl crème fraiche

1 tsk salt

0,5 röd paprika

0,5 grön paprika

1,5 dl majskorn

1,5 dl kokt ris

1 burk salsa eller tomatsås

1 dl riven gratängost

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225°.

Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt.

Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!