Ingredienser
8 stora tortillabröd
1 gul lök
300 g färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
1 dl vatten
1 påse tacokryddor
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika
1,5 dl majskorn
1,5 dl kokt ris
1 burk salsa eller tomatsås
1 dl riven gratängost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225°.
Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt.
Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.