För fyra år sen startades bageriet som Mikael Lövgren först drev själv. För ett år sen kom Anna-Maj in i bilden och de startade tillsmmans en brödbutik i centrala Luleå där de säljer sitt eget surdegsbröd och fika.
Mikael älskar att få leverera nybakt surdegsbröd till olika restauranger i staden men en absolut höjdare var när han fick leverera bröd till självaste Kronsprinsessan Victoria och Prins Daniels frukost.
Förutom bröd så gillar Mikael också mat. En favoritrestaurang är Hotell Dorotea i Västerbotten eller att äta tapas på standen i Puerto Banos i Spanien.
När han lagar mat och bakar just nu så gillar han mest att använda färska grönsaker.
– Men den bästa ingrediensen är så klart surdeg, säger Mikael.
Favoriträtten att laga hemma är älgstek men han gillar även att baka kanelbullar som intas med ett glas mjölk.
På Matkultur har Mikael och Anna-Maj en egen webbtvserie där det kommer att baka surdegsbröd av alla de slag.
Vad kan tittarna förvänta sig av av er webbtvserie?
– Att få lära sig allt om surdeg, surdegsbröd och naturliga råvaror. Om långtidsjäsningens vikt för hälsosamma bröd och att vi är kritiska mot brödindustrin lurendrejerier.
Följ Mikael och Anna-Maj på facebook Benbynsbrödbutik och café och på instagram @bensbynsbrod. De finns även med på Matkulturs facebook: facebook.com/nkmatkultur och instagram @nk_matkultur.