– Tokyo är drömmål. Annars längtar jag sjukt mycket till Köpenhamn i slutet av oktober. Vi reser alltid dit då danskarna har sin "J-Dag". Det är när bryggerierna lanserar sin "Julebryg", säger han.
Enligt Magnus är det bästa med att resa och testa ny mat att han gillar själva företeelsen – att gå på restaurang. Sen kommer resten av sig själv.
– Man smakar inte bara på rätterna i sig utan även på landets kultur.
Han har varit nästan överallt och gillar det mesta, det finns få länder han inte tycker om. Däremot drar vissa mer än andra. Hans bästa tips för de som vill bli mer kulinariska på sina resor är att planera sina restaurangbesök. Göra grundlig research och inte bara på de kända webbplatserna. Magnus och hans fru Rigmor lämnar sällan något åt slumpen. De googlar fram olika guider och jämför recensioner.
– Risken är annars att man ränner runt och stressar fram ett beslut, säger han.
Vilka reser du helst med?
– Alltid med min fru Rigmor. Matintresserade kompisar hänger på ibland, sen är det skoj att ha en vuxen dotter som har samma intresse, vi har gjort några resor.
Vad ska man hålla utkik efter som vanlig turist när man är ute efter bra mat?
– Det är en vanföreställning att det automatiskt är bra där det sitter mycket locals. Intressera dig och läs på innan, det är det bästa råd jag kan ge.
Han berättar att Restaurangen Sant Annaæ i Köpenhamn är ett ställe som han alltid kommer att återvända till. Danmark är ett av favoritländerna. Norge däremot har han inte så mycket för, matmässigt.
– Det är inte världens sämsta mat men särskilt spännande är det inte.
Magnus säger att han har försökt påverka restaurangkulturen i Luleå under många års tid och menar att det krävs ett stort engagemang från krögarna för att sätta standaren hög.
– Hade inte Luleå haft personer som Johan Isaksson och Simon och Emma Laiti så hade vi inte haft mycket komma med. Inte sen Curt Bergfors flyttade. Allt hänger på ett personligt driv och engagemang. Standarden är ganska bra idag jämfört med för några år sedan.
Annars gillar han många restauranger i länet. Meteorologen i Riksgränsen är en favorit och Restaurang Ripan i Kiriuna.
– Sen sätter jag Centrumbaren i Malmberget som en bubblare, deras hemlagade älgköttsoppa går inte av för hackor.
Varför vill du vara med och blogga på matkultur?
– Jag har ju pysslat med det här i 20 år så varför inte dela med sig av de erfarenheter jag har? Att inspirera andra är roligt.
Följ Magnus på facebook: foodtravellers.se och på Matkulturs instagram @nk_matkultur.