Färslimpa
500 g blandfärs
1 st ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta
1 tsk oregano
2 tsk salt
Tomatsås och Topping
2 dl passerade tomater
1 st gul lök, finhackade
1 st vitlöksklyfta finriven
2 tsk timjan
2 tsk pizzakrydda
socker
salt
svartpeppar
2 dl mozzarella i grova bitar
2 dl färska champinjoner, skivade
50 g rökt skinka, i grova strimlor
Gör så här:
1. Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
3.Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
4. Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
5. Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.
Smaklig måltid!