Onsdagsmiddagen – pizza på nytt sätt

Här kommer onsdagens middagstips. En snabb köttfärslimpa på pizzavis.

Luleå2015-04-22 08:00

Färslimpa

500 g blandfärs

1 st ägg

1 dl ströbröd

1,5 dl mjölk

1 st gul lök, finhackad

1 st vitlöksklyfta

1 tsk oregano

2 tsk salt

Tomatsås och Topping

2 dl passerade tomater

1 st gul lök, finhackade

1 st vitlöksklyfta finriven

2 tsk timjan

2 tsk pizzakrydda

socker

salt

svartpeppar

2 dl mozzarella i grova bitar

2 dl färska champinjoner, skivade

50 g rökt skinka, i grova strimlor

Gör så här:

1. Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.

2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.

3.Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.

4. Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.

5. Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!