– Jag har vistats i restaurangbranschen sen 10-årsåldern, säger han.
Simons restaurang Hemmagastronomi har etablerat sig som en av luleåbornas favorithak. Där serveras små rätter med mycket lokala råvaror. En av favoritstäderna som han tar inspiration i från är New York, men även Danmark är ett resmål han gärna åker till och då speciellt Köpenhamn.
– En av mina bästa måltider var på Noma i Köpenhamn. En annan favorit är Boquerian i Stockholm. Det är grymt skön stämning där, säger han.
De ingredienser han helst använder är alla råvaror som är i säsong som till exempel Luleås skärgårdskantareller. Han gillar också surdegsbröd och viner från USA.
När han lagar mat till sig själv gillar färska fisk- och skaldjursrättersom serveras tillsammans med surdegsbröd och öl från mikroölbryggerier. På sajten Matkultur kommer Simon att laga mat i sin egen webbtvserie Laiti lagar där han varje vecka lagar mat efter ett tema som följer säsongen.
– Jag hoppas kunna matinspirera och visa bra tricks i köket, säger han.
Vad kan tittarna förvänta sig av din webbtvserie?
– Inspiration, enkla vägar att gå i köket som hjälper till den perfekta hemmamiddagen.
Följ Simons matlagning på facebook: Hemmagastronomi, på instagram @hemmagastronomi och via Matkulturs instagram @nk_matkultur.