Isterband med pepparrotskräm och potatisstomp

Starta veckan med en klassiker, isterband. Denna gång servers det med pepparrotskräm och potatisstomp.

Luleå2015-05-18 08:00

Ingredienser

4 isterband

1 kg färskpotatis

0,5 gul lök

20 g färsk bladspenat

3-4 msk smör

1 kruka

bladpersilja

salt

Pepparrotskräm

2 msk riven färsk pepparot

1,5 dl gräddfil

1 msk gräslök, finhackad

salt och peppar

Gör så här:

Tvätta och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.

Börja under tiden steka isterbanden i smör tills de fått fin färg runt omkring. När de är färdigstekta kan du hålla dem på värmehållning på låg värme i ugnen.

Strimla lök och fräs i en stekpanna med lite smör tills den är mjuk. Tillsätt bladspenat och låt fräsa samman. Krydda med salt och peppar.

Hacka persiljan fint. Häll av den kokta potatisen och tillsätt spenatfräs, hackad spenat och smör i klickar i potatisen. Mosa samman med en potatisstomp eller träslev till ett grovt mos. Det får gärna vara lite klumpar i stompet. Smaka av med salt.

Rör samman finhackad gräslök, pepparrot och gräddfil till en kräm och smaka av med salt och peppar. Servera med stompet, isterband och inlagda rödbetor.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!