Vita bönbiffar med salsapasta

Kultur och Nöje2015-07-22 07:00

280 g pasta

2 burkar vita bönor (à 400 g)

1 purjolök

1 ägg

1 msk potatismjöl

1 tsk salt

1 krm peppar

1 burk tomatsalsa (à 350 g)

Gör så här:

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.

Skölj, ansa och finstrimla purjolöken.

Mixa bönorna i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt ägget och potatismjöl samt salt och peppar. Blanda i purjon. Forma till släta biffar.

Stek dem i olja ca 4 minuter per sida. Låt pastan rinna av och blanda den med tomatsalsan. Servera bönbiffarna med salsapastan, bröd och en blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!