Vit chokladmoussetårta med sommarbär

Kultur och Nöje2015-08-15 08:00

300 g riven mandelmassa

3 ägg

3 msk kakao

Fyllning

4 rumsvarma ägg

1/2 dl strösocker

300 g vit choklad

4 dl vispgrädde

200 g färskost av philadelphiatyp

1 msk finrivet limeskal

200 g valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär

ätbara blommor eller blad till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet.

Bred ut i en smord form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna.

Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget.

Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal.

Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten, minst 8 timmar.

Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med bär och gärna några ätbara blommor eller blad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!