300 g riven mandelmassa
3 ägg
3 msk kakao
Fyllning
4 rumsvarma ägg
1/2 dl strösocker
300 g vit choklad
4 dl vispgrädde
200 g färskost av philadelphiatyp
1 msk finrivet limeskal
200 g valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär
ätbara blommor eller blad till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet.
Bred ut i en smord form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget.
Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal.
Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten, minst 8 timmar.
Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med bär och gärna några ätbara blommor eller blad.