200 g sojastrimlor
1 msk peppar
1 msk mejram
1 msk timjan
2 msk sojasås
2 msk senap
4 vitlöksklyftor
4 msk olja
2 msk majonnäs
1 msk ketchup
1 tsk senap
isbergsallad
1 stor rödlök
400 g körsbärstomater
1 msk citronsaft
socker, salt och peppar
Gör så här:
Blanda samman peppar, mejram, timjan, soja, senap, vitlök och olja till en marinad.
Lägg till tinade sojastrimlor och blanda igen. Täck sedan skålen med folie (eller lock) och låt stå i ca 2 timmar; alternativt lämna den i kylskåpet hela natten.
Stek de marinerade strimlorna i en kastrull i cirka 10 minuter.
Blanda majonnäs, ketchup och senap till en dipsås. Krydda med salt och peppar.
Hacka rödlöken och blanda ner i isbergssalladen tillsammans med tomaterna.
Blanda olja, citronsaft, 2 pressade vitlöksklyftor, socker, salt och peppar till en dressing och häll över salladen.
Servera gärna med klyftpotatis.