Vegetariska gyros

Kultur och Nöje2015-07-11 09:00

200 g sojastrimlor

1 msk peppar

1 msk mejram

1 msk timjan

2 msk sojasås

2 msk senap

4 vitlöksklyftor

4 msk olja

2 msk majonnäs

1 msk ketchup

1 tsk senap

isbergsallad

1 stor rödlök

400 g körsbärstomater

1 msk citronsaft

socker, salt och peppar

Gör så här:

Blanda samman peppar, mejram, timjan, soja, senap, vitlök och olja till en marinad.

Lägg till tinade sojastrimlor och blanda igen. Täck sedan skålen med folie (eller lock) och låt stå i ca 2 timmar; alternativt lämna den i kylskåpet hela natten.

Stek de marinerade strimlorna i en kastrull i cirka 10 minuter.

Blanda majonnäs, ketchup och senap till en dipsås. Krydda med salt och peppar.

Hacka rödlöken och blanda ner i isbergssalladen tillsammans med tomaterna.

Blanda olja, citronsaft, 2 pressade vitlöksklyftor, socker, salt och peppar till en dressing och häll över salladen.

Servera gärna med klyftpotatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!