Vegetarisk Janssons frestelse

Kultur och Nöje2015-12-11 08:00

8 st potatis(ar), skurna i tunna stavar

1 st gul lök(ar), skivad

1 msk ströbröd

Gräddblandning

3 dl grädde

1,5 krm kryddpeppar, mald

5 st nejlikor, hela

1,5 tsk salt

Frästa champinjoner

4 champinjoner

0,5 krm kanel

0,5 krm kryddpeppar, mald

2 krm salt

1 msk flytande margarin

Gör så här:

Koka upp grädden med nejlikor, kryddpeppar och salt. Låt dra i cirka 15 minuter, sila bort nejlikorna och lägg i den skivade löken och koka upp igen.

Låt stå och dra tills champinjonerna är stekta.

Skär champinjonerna i mindre bitar och fräs dem i flytande margarin. Krydda med kryddpeppar, kanel och salt.

Varva champinjoner, lök och potatis i en ugnsfast form.

Häll över grädden och strö till sist över ströbröd.

Grädda i cirka 1 timme och 10 min i 200 grader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!