Välkommen till nya Matkultur

Foto: Petra Isaksson

Kultur och Nöje2015-10-23 06:00

Videon är inte längre tillgänglig

Trerätters finmiddag, falukorv eller söndagsstek på mormors vis. Mat går att variera i det oändliga och ändå är det just det där med variation som känns så svårt ibland. Hur får vi in mer grönt på menyn? Hur ska en locka matkinkiga barn att åtminstone provsmaka? Vardagsmaten är ofta ett ganska komplicerat pussel att få ihop och problemet stavas inte sällan tidsbrist. Så är det åtminstone hemma hos oss och än är mina barn för små för att ha ett fullspäckat aktivitetsschema. När den dagen kommer då de ska skjutsas till träningar och kompisar på eftermiddagarna vet jag ärligt talat inte hur det ska gå. Jag hoppas att jag hittar sätt köra förbi korvträsket, åtminstone ibland.

Men när tiden finns och inspirationen kommer, då är matlagning för mig den allra bästa formen av terapi. Jag går ned i varv, provsmakar, experimenterar och lagar mat från grunden. Långkok, raw food, italienskt och svensk husman. Det finns så mycket gott att upptäcka. Det har legat lite stilla på den sidan ett tag, men nu ska det bli ändring på det. För alla er som älskar mat och dryck eller kanske bara behöver lite nya idéer för hur ni ska klara vardagens matlagningsbestyr är Matkultur sidan att hålla koll på. Nu startar vi om på allvar och här ska vi samla allt som rör mat och dryck. Det blir nyheter om mat, restaurangetableringar och mycket mer. Ett middagstips för varje dag, där gott, snabbt och hälsosamt ska vara ledorden. Visst blir det både gräddskvättar och smörklickar i pannan ibland när det är jag som står för recepten, men här ska vi variera så mycket vi kan. Proffsrecept ska varvas med hemmakockarnas bästa vardagsrätter och det blir alltifrån grönkål till renfilé. Och eftersom jag ständigt längtar efter härlig helgmat ska vi bjuda på lite extra festliga middagsrecept varje fredag.

Vi börjar med premiären av 24 Norrbottens stora programsatsning som inleds i dag med första delen i Till bords med Britta Bergström, körsångerskan som körar bakom hela Sveriges artistelit. Följ med när hon bjuder in sina vänner i anrika Peetgården i Sävast. Programmet kan ses här på webben och recepten som lagas hittar ni givetvis också här.

I övrigt kan jag lova er en spännande höst och vinter med Matkultur. Ni hänger väl med?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!