Ugnsbakade laxkuber med wokade grönsaker

Kultur och Nöje2015-08-31 08:00

1 dl sesamfrön, salt

1 kg laxfilé i kuber, 3 x 3 cm

2 paprikor, tärnade

2 broccoli i buketter

2 morötter i stavar

1 rödlök i klyftor

1 röd chili, skivad

2 vitlöksklyftor, hackade

1/2 dl japansk soja

1 msk fisksås

1–2 msk riven ingefära

det rivna skalet från 1 lime

3 msk pressad lime

1 kruka koriander, grovt hackad

150 g lättkokta haricots verts

3 strimlade salladslökar

Till servering:

asiatisk mangosås (finns på Asienhyllan) och kokt jasminris

Gör så här:

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Salta och låt svalna.

Vänd laxkuberna i fröna och lägg på en papprad plåt.

Värm ugnen till 125 grader varmluft eller 150 utan. Sätt in plåten i cirka 15 minuter.

Woka grönsakerna (vänta med haricots verts och salladslök) i wokpanna i två minuter, salta.

Häll på soja, fisksås, ingefära och lime.

Woka i ytterligare 1–2 minuter.

Lägg i koriander, haricots verts och salladslök.

Servera med laxkuberna, nykokt jasminris och mangosås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!