1 dl sesamfrön, salt
1 kg laxfilé i kuber, 3 x 3 cm
2 paprikor, tärnade
2 broccoli i buketter
2 morötter i stavar
1 rödlök i klyftor
1 röd chili, skivad
2 vitlöksklyftor, hackade
1/2 dl japansk soja
1 msk fisksås
1–2 msk riven ingefära
det rivna skalet från 1 lime
3 msk pressad lime
1 kruka koriander, grovt hackad
150 g lättkokta haricots verts
3 strimlade salladslökar
Till servering:
asiatisk mangosås (finns på Asienhyllan) och kokt jasminris
Gör så här:
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Salta och låt svalna.
Vänd laxkuberna i fröna och lägg på en papprad plåt.
Värm ugnen till 125 grader varmluft eller 150 utan. Sätt in plåten i cirka 15 minuter.
Woka grönsakerna (vänta med haricots verts och salladslök) i wokpanna i två minuter, salta.
Häll på soja, fisksås, ingefära och lime.
Woka i ytterligare 1–2 minuter.
Lägg i koriander, haricots verts och salladslök.
Servera med laxkuberna, nykokt jasminris och mangosås.