900 g fast potatis
800 g sejfilé
salt och peppar
250 g broccoli
Sås:
1 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
Gör så här:
Sätt ugnen på 200˚C.
Skala och koka potatisen.
Skär sejen i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stek fisken mitt i ugnen ca 12 minuter.
Ansa och skär broccolin i buketter. Skala och skär stjälken i skivor. Koka broccolin med potatisen när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
Sås: Hacka dillen. Skär ansjovisfiléerna i små bitar. Spara ansjovisspadet.
Blanda grädde och ansjovisspad i en kastrull. Vispa ner majsstärkelse. Koka sakta ca 2 minuter under omrörning. Vänd ner ansjovis och dill. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera ansjovissåsen med fisk, potatis och broccoli.