Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås

Foto:

Kultur och Nöje2015-12-14 08:00

900 g fast potatis

800 g sejfilé

salt och peppar

250 g broccoli

Sås:

1 ask färsk dill (à 20 g)

1/2 burk ansjovisfiléer (à 100 g)

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1 tsk majsstärkelse

Gör så här:

Sätt ugnen på 200˚C.

Skala och koka potatisen.

Skär sejen i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stek fisken mitt i ugnen ca 12 minuter.

Ansa och skär broccolin i buketter. Skala och skär stjälken i skivor. Koka broccolin med potatisen när det återstår ca 5 minuter av koktiden.

Sås: Hacka dillen. Skär ansjovisfiléerna i små bitar. Spara ansjovisspadet.

Blanda grädde och ansjovisspad i en kastrull. Vispa ner majsstärkelse. Koka sakta ca 2 minuter under omrörning. Vänd ner ansjovis och dill. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Servera ansjovissåsen med fisk, potatis och broccoli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!